Elkezdődött…

Az elmúlt héten csütörtökön ünnepélyes formában, tanévnyitó ünnepséggel, ma pedig “munkás formában”, az első órával is elkezdődik számomra a 2011/2012-es tanév őszi féléve.

A tanévnyitó ünnepség a Karon mindig nagyjából ugyanazon forgatókönyv szerint zajlik, mégis mindig kicsit más. A köszöntő beszédet minden évben az az oktató kollégánk mondja, aki legutóbb szerezte meg fokozatát (PhD vagy habilitáció). A beszédek évről évre mást helyeznek a középpontba, hol viccesek és lazák, hol mélyebb gondolatokat közvetítenek a hallgatók és kollégák számára, máskor pedig könnyedek, mégis filozofikusak. Idén dr. Novák Géza Máté mondta a köszöntőt, utóbbi stílusban. A beszéd “éppen megfelelő” volt: időtartama, stílusa, mondanivalója jól illeszkedett az alkalomhoz. “Mutatványosként” a “parton” várom én is mától a hallgatóimat, hogy együtt töltsük meg tartalommal a félév során a kurzusokat, tudásunkat (igen, a hallgatóknak is van ilyenjük) megosszuk egymással.

Abban csak reménykedni tudok, hogy a most felvett gólyák is hasonlóan sokszínű, érdeklődő, motivált csapatot alkotnak, mint a már felsőbbéves társaik. Egy gonosz analógiával gondolkodva ebben bízhatom, hiszen a tanévnyitón az eskü szövegét az utóbbi négy évben még egyszer sem sikerült hallgatóinknak jól elmondani, s ez így volt idén is (az én után senkinek nem sikerült hangosan mondania a saját nevét… azaz hasonló elsőseink lettek, mint voltak korábbiak)

Az érdemi, oktatási tevékenységem ma az Infokommunikációs (IKT) eszközök és WEB 2.0 a gyógypedagógiában című kurzussal kezdődik el, amit az előző két félévben kezdésképpen szabadon választható tárgyként hirdettem. Most először kötelezően választható a tárgy, azaz talán olyan hallgató is lesz a csoportban, aki egyébként saját érdeklődése szerint nem venné fel, illetve az eddigi 6-8 fős csoport helyett 15 hallgatóval dolgozhatom majd együtt. Nagyon várom a munkát, igazán jó csapat, a korábbi félévek tapasztalatai alapján, azt hiszem, mindenképpen öröm lesz együtt dolgozni velük. A kurzus követelményei és témái egy kicsit változtak az előző félévekhez képest, az eseményekről, mérföldkövekről itt is írok majd. És talán máshol mástól és másképpen is csepeg majd információ a nagyközönség számára.

Comments are closed.